FlowerFall

Tuesday, 30 July 2013

TEMPAT BARU : AZAM BARU : SEMUA BARU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA :)
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG :)

TAZKIRAH .
Ada antara kita yang bilamana ajak mendengar tazkirah @ ceramah @ kuliah @ yg sewaktu dengannya mesti bagi alasan yang macam-macam . Kreatif sungguh bagi alasan yek . hehe . Yes , kadang-kadang ada yang tak berminat mendengar tazkirah sebab penyampai dan penyampaiannya tak best . Takde UMMPHH kata orang kankan ? Maybe lebih mengantuk ade laa kan . Point tak dapat , tapi penat yang dapat .

Ok , mungkin kita boleh ikhlaskan niat kita mendengar . Tak pe . Maybe , for the first time , kita akan rasa terpaksa . Tapi percaya dan yakinlah , bila kita niat nak jadi baik dan berubah menjadi lebih baik , InsyaAllah , ALLAH akan bantu kita kearah tu . Sentiasalah memohon doa pada Allah . Kadang2 bukan Allah taknak bagi , tapi DIA nak tengok sejauh mana usaha kita berdoa pada DIA .

*senyum :)

No comments:

Post a Comment