FlowerFall

Friday, 31 October 2014

Perampas?? >>Allah sebaik-baik perancang ----

Bismillah.
Allahumma Solli 'ala Saidina Muhammad.

Allahu.
Sukar memulakan entri kali ini.



Aku ada seorang kakak yang sangat aku sayang.
Dan, adik-beradik aku juga sayang akan kakak ini.
Tiba-tiba, kami dapat berita yang beliau akan menamatkan zaman bujangnya, hujung tahun ini. InsyaAllah.
Tidak dinafikan, aku sangat happy dengan berita ini.
Adik-beradik aku pun.
Kakak nak kawen, gila tak happy??
Kami sama-sama tak sabar menunggu tarikh tu.

Tapi...............
Dalam masa yang sama,
Kami sedih.
Sedih kerana kasih sayang beliau terhadap kami mungkin akan berkurang :(
Lepas ni, beliau akan berkeluarga.
Ada suami, anak-anak.
Siapalah kami nanti :(
Lagi-lagi kami kenal akan bakal suaminya tu.
Tak sukaaa!!
Bukan tak suka bakal suami dia,
Cuma, rasa seolah-olah kakak kami dirampas.
Dirampas oleh seseorang yang sangat kami kenal.

Namun,
Ini semua rencana Ilahi.
Dia lebih tahu apa yang terbaik.
Dan,
Ini mungkin yang terbaik buat kakak kami.

--Semoga kalian bahagia hingga ke JannahNya :')

Monday, 27 October 2014

Kehilangan - Firman

Bismillah.

Seorang Lelaki merenung jauh.
Memikirkan kembali apa yang telah dilakukan kepada wanita itu. . . . .
Dia telah kehilangan.
. . .K E H I L A N G A N. . .

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa telah kehilangan
Cintamu yang telah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu telah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
--Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
--Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi
---Takkan ku sia-siakan kamu lagi





***Manusia. Janji sering dikhianati . :') 

#MFB==''

Sunday, 26 October 2014

. . . . . .Kau Yang Bertanda. . . . . .

Bismillah.

Lagu dari Chomel & Jumali Sano Tri. :')

Hujan yang menitis membasahi diriku
Tidak seperti tangisan airmataku
Yang bisa menguris zahir dan batinku
Takkan ku maafkan segala kelakuanmu

Tidak ku menyangka kau berbuat begitu
Kau mempermainkan segala harapanku
Yang setinggi langit menyintai dirimu
Cuba kau jelaskan usah buat ku keliru

Dari dulu ku percayakan segala
Rupa kau berdusta
Tapi kini dah terserlah
Menyintaimu menyayangimu
Tiada ertinya

Telah pun ku tahu
--Kau selalu dengannya
Walau tak ku lihat
--Tapi ku merasa
Kau selalu menginginkan segala katamu
Sedangkan tanda ada denganmu

Tiada guna lagi
--Dirimu merayu
Tiada jalan pulang
--Engkau kepadaku
Hentikan lah semua bicara manismu
Kerna dah tak bermakna bagiku

Dari dulu ku percayakan segala
Rupa kau berdusta
Tapi kini dah terserlah
Menyintaimu menyayangimu
Tiada ertinya


Walaupun gelap isi hatiku rasa
Tak ku bersedih kerna ini sementara
Pasti suatu hari ada insan yang hadir
Memenuhkan cinta di hati saat terluka

# MFB==''
#Love #Is #Cinta

Saturday, 25 October 2014

Mewangi :')

Bismillah.

 
 
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu

Mencintaimu

Adalah dahagaku
Waktu
Dengarkanlah

Selalu dekatkan ku dengannya
Hingga
Ku menutup mata

Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang

Biarkan bungaku mewangi

Selamanya
Selamanya
Adalah cintamu kepada dirimu

Mencintaimu

Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah

Selalu dekatkan ku dengannya
Hingga
Ku menutup mata

Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang

Biarkan bungaku mewangi

Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang

Biarkan bungaku mewangi

Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang

Biarkan bungaku mewangi

Selamanya
 
 
# MFB==''
 

Friday, 24 October 2014

Calon Suami? LaLaLaLaLaLa. . . . .

Bismillah.

Suami?
Kenapa Suami?
Kenapa dengan tajuk entry harini?
Khaleda nak kawen?
Biar betul?
Muda lagi kot?
Baru 19 kan?



*HAHAHAHAHA

Masa sekolah-sekolah dulu, boleh la cinta-cinta monyet bagai. Umur macam ni, takde dah istilah cinta monyet ke, beruk ke, gorilla ke hape ke. Ini masa untuk serius! *serius benar kau nyah!

Yes!
Ini masa untuk serius.
Semua orang nak suami yang baik. Yang soleh. Yang penyayang. Yang kaki masjid. Yang macam-macam lagi yang baik-baik. Yelaa kan. Siapa la nak yang jahat-jahat. Kita pun nak yang baik jugak. Spesifik sikit calon suami idaman wanita :

1# AGAMA (soleh)
     Ofkos yang ni paling utama. Yelaa kan, dia mestilah mampu bimbing dan didik kita dan juga anak-anak kita nanti. *cewah

2# PENYAYANG
     Haaaaa! Yang ni penting. Untuk mengekalkan sesebuah rumahtangga. Tapi, hati ni kadang-kadang boleh berubah juga. Jadi, kita doa banyak-banyak kat Allah ;)

3# RESPECTFUL
     The man who respect to his mother, they will respect you too <3

4# PANDAI MEMUJUK
     Kaum adam sekalian, korang tau jela, spieses kami ni memang kuat merajuk. Sikit-sikit merajuk. Tak teman pegi shopping, merajuk. Tak teman tengok tv, merajuk. MERAJUK. Sabar ye kaum adam memujuk spieses-spieses kami ni :)

5# MENGHARGAI
     Kaum-kaum wanita ni memangg suka kalau korang yang kaum adam ni hargai apa adanya yang diorang punya. Kalau lelaki menghargai seseorang perempuan, mereka akan sayangg korang lebih lebih lebih lagiii :)

6# PANDAI AMBIL HATI IBU BAPA
     Penting untuk anda supaya mengambil hati parents diorang. Yelaa kan, nak amik anak dia, kena la amik hati ayah dengan mama dia :)

7# SHOW YOUR LOVE
     Jangan salah faham. Kita bukan nak ajar orang bercouple ke, bercinta ke ape ke. Maksud yang ini adalah SHOW YOUR LOVE TO THEIR FATHER. Yess! Beranikan diri untuk berjumpa ayahmama dia untuk menyatakan hasrat anda untuk mengambil anak mereka sebagai isteri====''''

So, yang dah bersedia tu, jangan tunggu lama-lama.
Benda baik, percepatkan !
Sama-sama kita doakan untuk yang terbaik :)

Ayahmama, ceq nak kawen bole? *kehkehkeh

# May Allah Bless us ;)
# MFB---''

Hargai Aku :')

Bismillah.

Kenapa sedih sangat hari ni eh eh?
I've nobody.
I don't want anything.
I just want you back.
Hargai aku.............

Seringkali kau merendahkanku 
Melihat dengan sebelah matamu 
Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja 
kau anggap ku lemah 
Merasa hebat dengan yang kau punya 
Kau sombongkan itu semua
Cuba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku

Sering kali kau merendahkanku  
Melihat dengan sebelah matamu 
Aku bukan siapa-siapa
Cuba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku 
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku

Cuba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku 
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku 
Sebelum kau nilai… siapa diriku  
 
 
 

Wednesday, 22 October 2014

Cinta Sesungguhnya :')

Bismillah

Tertarik dengan lirik-lirik dalam lagu ni ^_^



Ku adalah manusia
Yang paling beruntung
Memiliki kamu
Kau tiada habisnya
Menyayangi aku
Sepenuh hatimu

Cinta yang luar biasa
Ku serahkan
Pada dirimu

Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hati ku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya
Ku kan berjanji
Seumur hidupku
Takkan lelah mendampingimu

Kau tiada habisnya
Menyayangi aku
Sepenuh hatimu

Cinta yang luar biasa
Ku serahkan
Pada dirimu

Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hati ku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya
Ku kan berjanji
Seumur hidupku
Takkan lelah mendampingimu

Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hati ku kan menjagamu
Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hati ku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya
Ku kan berjanji
Takkan lelah mendampingimu

Ku kan berjanji
Seumur hidupku
Takkan lelah mendampingimu

Credit to MFB ==''

Tuesday, 21 October 2014

Sajak Untuk Mama :')

Bismillah
Allahumma Solli 'Ala Muhammad

Sedang bersedih,
Homesick tak dapat balik
Mama tak bagi balik time study week :')

Kita join IPGKKB Got Talent (P) minggu lepas.
Mentang-mentang tengah homesick
Pegi buat sajak pasal mama.
Hailaa...
Memang feel habis.
Tapi buruk! *haha
Banyak benda lagi kena belajar :)
Takpe.
Kita start slow2 dari bawah.

***Kita rasa, first time masuk, ni dah kira terbaik :). Without practise. Spontan. Air mata pun spontan. Hehe. Good Job Khaleda! Your mom and dad will proud of you darling ;) . Try lagi lain kali :)







Walaupun tak menang,
Orang lain semua buat nyanyian,
Kita sorang je buat sajak,
Kita dah buat yang terbaik
Dan kelainan dari semua orang.
Rezeki ada di mana-mana
Semua orang ada rezeki mereka masing2 .
Chaiyyookk Khaleda!!!

# Semoga Allah redha ^_^

Monday, 20 October 2014

Terima Kasih, Awak :')

Bismillah.



Terima kasih, awak.
Sedar tak sedar
6 tahun
9 bulan
1 minggu
Kita dah berkawan awak.
Lama jugak kan?

Terima kasih, awak.
Selama kita kawan inilah
Banyak dugaan
Yang kita sudah lalui
Lalui sama-sama
Suka
Duka
Manis
Pahit
Semuanya lah!

Terima kasih, awak.
Sentiasa ada disamping saya
Dan menyokong saya
Saat jatuh bangun saya
Saat gembira sedih saya

Terima kasih, awak.
Sentiasa sabar
Dengan saya
Yang pelbagai ragam
Walaupun,
Saya tau
Mungkin awak bosan
Bosan dengan perkara sama
Yang selalu berulang

Terima kasih, awak.
Mempercayai saya sepenuh hati
Jujur dan ikhlas *harap-harap
Sepanjang kita berkawan

Terima kasih, awak.
Sentiasa cuba memahami saya *walau saya tahu, lelaki yg paling faham saya ialah AYAH :')
Dan
Matang dalam apa jua tindakan
Menyelesaikan segala macam
Masalah yang kita hadapi
Harus akui
Setiap yang berkawan
Pasti ada ujian :')

Terima kasih, awak.
Saya sayang awak. :')



Credit to MFB ==''

Saturday, 18 October 2014

Rindu AyahBonda :'(

Bismillah.

Saat ini
Detik ini
Aku rindu
Ayah
Mama
Sungguh
Aku rindu mereka

Kasih sayang
Suapan makanan
Leteran *hehe

Berlegar di minda
Saat melihat mereka
Pulang dengan wajah kepenatan
Demi mencari sesuap nasi
Untuk kami

Aku tahu
Bukan mudah
Walau hanya
Berzuriat 3 insan
Yang bermacam ragam
Namun
Dunia global dan maju ini
Banyak fulus diperlukan

Terima kasih
AyahMama
Anakmu ini
Sedang merindui kalian
Semoga dalam lindungan Allah S.W.T

Allah,
Jagalah mereka
Lindungilah mereka
Aku sayang mereka :')

Friday, 10 October 2014

A Thousand Years :')

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more