FlowerFall

Tuesday, 5 March 2013

Anda Kolot Jika Berfikir Meminta maaf Itu Merendahkan Martabat !

ASSALAMUALAIKUM :)
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG :)

Pada suatu hari di food court R&R , ada seorang lelaki sedang membawa dulang yang atasnya ada segelas air . Terlalu excited agaknya , dia terlanggar seorang pakcik dan membuatkan air tersebut tumpah dan terkena pada baju pakcik tu . Lelaki tersebut 'buat muka' pada pakcik tu tanpa mengungkapkan kata maaf . Adik lelaki tersebut yang melihat kejadian itu memarahi lelaki tersebut .

Si Adik : abang , kenapa abang tak minta maaf pada pakcik tu . kesian dia .

Lelaki tu : eh , malas la abang minta maaf . dah la ramai orang . malu je . jatuhkan maruah je .

u olls see ?? minta maaf pon susah ? Boleh pula dia cakap minta maaf tu jatuh maruah la , jatuh martabat la . Eh , HELLO , kalau kita fikir macam tu , itu lagi jatuh martabat . Saya rasa saya akan tabik lah orang yang ngaku kesalahan dia . Itu maknanya dia seorang yang BERANI . Ya !! BERANI . Jangan la takut nak minta maaf . Kalau kita tak minta maaf sedangkan kita dah buat salah , lagi orang marah pada kita . Tahukah anda , orang kan kalau dia dengar perkataan "MAAF" , dia tak jadi nak marah . JAMIN ! haha . Lepas ni , awak , awak  dan awak dan saya , jangan pernah malu untuk mengungkapkan kata MAAF . Tak susah pun . :)
Ingat tu !  :)

No comments:

Post a Comment