FlowerFall

Wednesday, 27 March 2013

Cinta Antara Kita : MARDHATILLAH :)

ASSALAMUALAIKUM AWAK AWAK YANG COMEL2 BELAKA :)
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG :)



CINTA ? Ada apa dengan cinta ? Macam-macam laa ada dengan cinta . Bila dah cinta , mesti ada rindu . Bila dah rindu , mesti nak jumpa :) But now i dont want to talk about love-love yang lelaki-perempuan tangah bercinta tu . I want to talk about 'cinta ukhuwwah' . Pernah dengar ? OK , takpe sebab memang eyda yang reka . hehe .
BERCINTA KERANA ALLAH . Orang cakap kalau kita buat ape-ape yang tak langgar syariat dan ia kerana untuk mendapat redha ALLAH , pahala akan menyusul kita :) So simple kan ?
Now , i want to start with the love yang eyda mula-mula cakap tadi . 'Saya berkawan dengan dia kerana ALLAH' . Sungguh manis persahabatan tu kan ? Setakat ni , alhamdulillah sebab ALLAH dah bagi eyda peluang untuk rasa betapa manisnya nikmat UKHUWWAH FILLAH . And now , i really miss my BFF masa di Kolej Klang dulu . You know , baru jumpa masa ambil result , sekarang eyda dah rindukan mereka ! Kawan-kawan , eyda tak tipu korang ! hehe . Awak nak tahu ape yang buat eyda rindukan mereka ? Ni yang eyda nak cerita ni . Bila dah niat 'aku berkawan dengan dia kerana ALLAH' , hubungan persahabatan tu akan terpelihara dan kekal sampai bila-bila , In shaa ALLAH :) .

Kawan-kawan ,
Eyda rindu kasih sayang antara kita ,
Di kala eyda sedih , awak turut bersedih dan bersedia bagi bahu awak pada eyda :)
Di kala eyda jatuh , awak bersedia bagi kata-kata semangat tanpa jemu :)
Di kala eyda susah , awak tak teragak-agak menghulurkan bantuan :)
Di kala eyda sibuk , awak memahami situasi eyda :)
Di kala eyda tak faham apa yang cikgu ajar , awak sanggup ketepikan kerja awak dan terus mengajar saya :)
Di kala eyda lambat nak paham , awak sentiasa sabar ajar eyda sampai eyda paham :)
Di kala eyda buntu , awak bantu selesaikan masalah eyda :)
Di kala eyda gembira , awak juga turut gembira menguntumkan senyuman :)




Kawan-kawan ,
Eyda rindu semua memori-memori kta ,
Mesyuarat kelas | tahan mengantuk dalam kelas | urut-urut masa belajar | jamuan kelas | study sama-sama bila nak exam | gelak-tawa | puasa dan berbuka sama-sama | sukan sama-sama | makan dalam kelas | membebel bila makanan kat kantin habis ^^ , dan banyak lagi yang mungkin eyda tak perasan dan tak dapat nak di'type' di sini .


Kawan-kawan ,
Eyda mintak maaf seandai sepanjang persahabatn kita :
*eyda tak jadi kawan yang baik
*eyda tak jadi penolong kelas yang baik
*eyda tiada time awak perlukan eyda
*eyda terlalu pentingkan diri sendiri
*eyda terlalu banyak menyusahkan awak semua
*dan banyak lagi salah eyda yang eyda tak perasan


 Sungguh , eyda tak mampu dan tak akan mampu lupakan semua KASIH + SAYANG + CINTA antara kita . Kejayaan yang eyda kecapi harini ini , selain cikgu-cikgu kita , tanpa awak awak semua , eyda tak rasa eyda akan dapat . Awak ada di sebalik kejayaan yang eyda ada sekarang :)

THANKYOU SAYANG :)
*semoga cinta antara kita tak pernah dan tak akan hilang <3





:UKHUWWAH FILLAH ABADAN ABADA ILALJANNAH:



8 comments:

  1. Replies
    1. semua la tapi khususnya muslimat 510 laa..
      rindu memori semua :)

      Delete
  2. haha, eyda. SERIOUSLY, sarah rindu eyda jugak <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah la masa amik result jumpa sekejap je..huhu
      *kena manfaatkan masa graduasi nanti :)

      Delete
  3. Eydaaaaaaaa!!

    Tipulah siapa kata tak rindu ..

    Kat mane lagi nak dpat ukhuwwah cenggini, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul nina..eyda tak pasti adakah eyda akan dapat rasa lagi peluang2 mcm ni lepas ni..huhu

      Delete
  4. ntah..sggup datang katil aku kowt..pkt terbaikklah..mkn dlm kelaas..aku selalu bt..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..farah..thanx atas semuanya..
      *kantoi slalu mkn dalam kelas !! haha

      Delete