FlowerFall

Monday, 4 March 2013

Prihatin SABAH :)



ASSALAMUALAIKUM , HELLO !
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG :)

Orait , now negara kita digemparkan dengan pencerobohan yang sedang berlaku di SABAH . Yes , sabah itu jauh la jugak dari semenanjung kankan , but sabah still in Malaysia dan kita pon kene jugak care tentang tu :) . Tengok berita semalam (3 MAC 2013) , setakat ini dah 7 tentera kita terkorban . Innalillahiwainnailaihirajiun (AL-FATIHAH) . Dan malam tadi saya sempat ber"SMS" dengan kawan 1 sekolah saya (NASEHAH) , bertanya tentang keadaan di sana . Kawan saya tu stay di KK , and she told me that tempat dia jauh jugak la dengan tempat yang pencerobohan tu terjadi , but pencerobohan tu dah mara ke semporna . As u olls tau yang pencerobohan tu berlaku kat Lahad Datu . Saya nak cakap lebih2 pon saya tak tau kesahihan keadaan di sana . Jadi , kita berdoa lah sama2 supaya kawan2 kita kat sana selamat .
"Ya Allah , kuat dan bantulah mereka . Berilah mereka keselamatan dan keamanan . AMIN"

No comments:

Post a Comment